فواید سحر خیزی

سکینه مطیرزاده درباره نقش سحر خیزی در درمان افسردگی از منظر قرآن و علم پزشکی، اظهار داشت: افسردگی حالتی احساسی است که مشخصه‌اش اندوه، بی احساسی، بدبینی و احساس تنهایی است. 

بیدار شدن در صبح زود

این کارشناس بهداشت عمومی افزود: با توجه به اینکه دین مبین اسلام انسان را به زود خوابیدن و سحر خیزی ترغیب می‌کند، همچنین از نظر علمی نیز فواید سحر خیزی کاملاً به اثبات رسیده است. 
 

مطیرزاده ادامه داد: 75 درصد از بیماران افسرده مشکل در خواب (به صورت بی‌خوابی و پُرخوابی) دارند و هم چنین علائم این بیماران در هنگام صبح تشدید می‌شود. 

جهت خواندن ادامه این مطلب به ادامه مطلب مراجعه کنید...

ادامه نوشته

5 عادت تغذیه ای خسته کننده

بدن انسان وابستگی زیادی به میزان و نوع انرژی و مواد مغذی موجود در خوردنی‌ها دارد و به همین دلیل زمان و نحوه خوردن غذا می‌تواند به شما انرژی دهد یا انرژی‌تان را تحلیل ببرد. 

شبکه خبری فاکس نیوز در یک مقاله جدید پنچ عادت معمول در برنامه تغذیه‌ای روزانه را معرفی کرده که می‌توانند موجب تحلیل رفتن انرژی و در نتیجه خستگی شوند. این پنج عادت عبارتند از: 

- گرسنه ماندن به مدت طولانی 

وقتی بیش از دو ساعت چیزی نخورید، قندخونتان افت می‌کند. غذا باعث تامین گلوکز که قند موجود در جریان خون است، می‌شود. سلول‌های‌ بدن ما از گلوکز برای تولید انتقال‌دهنده‌های انرژی استفاده می‌کنند. بنابراین با کاهش قندخون انرژی‌تان هم کاهش می‌یابد. برای ثابت نگه‌داشتن میزان قندخون هر دو تا سه ساعت یک میان‌وعده سالم مصرف کنید. 

- خوردن صبحانه‌ بسیار شیرین 

صبحانه شیرین مانند کیک و مافین دشمن انرژی است. بنابراین توصیه می‌شود که روزتان را با غذاهای حاوی فیبر خوراکی محلول که در جو و مغزها یافت می‌شود، آغاز کنید. به گفته «دیوید کتز»، بنیانگذار مرکز پژوهشی پیشگیری دانشگاه ییل، این نوع از فیبرها در روده حل شده و از جذب قند و چربی‌ زیادی در خون که عامل تشدیدکننده خستگی هستند جلوگیری می‌کنند. 

- انتخاب نادرست سبزیجات 

هرچند همه سبزیجات مفید هستند اما از بروکلی، کلم برگ، گل کلم و کلم پیچ بیشتر استفاده کنید. این محصولات حاوی «ایزوتیوسیانات‌ها» هستند که مواد لازم برای تولید میتوکندری را تهیه می‌کنند. میتوکندری بخشی از سلول است که منجر به تولید انرژی می‌شود. 

- کمبود مصرف گوشت قرمز

 آهن موجود در گوشت قرمز کلید اصلی انرژی و کسب بنیه است. حدود 12 درصد زنان 20 تا 49 سال مبتلا به کمبود آهن هستند. کمبود آهن باعث ایجاد احساس خستگی می‌شود. زنان تا 51 سالگی روزانه 18 میلی‌گرم و پس از آن 8 میلی‌گرم آهن نیاز دارند. گوشت قرمز بهترین منبع آهن است. گیاهانی مانند لوبیا قرمز هم حاوی آهن هستند. ویتامین C نیز به جذب آهن کمک می‌کند و برای جذب بهتر آهن، یک ساعت پس از مصرف آن از نوشیدن قهوه یا چای پرهیز کنید. 

- کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها 

بدن ما به کمک کربوهیدرات‌ها فعالیت می‌کند. کربوهیدرات‌ها بدون کاهش ذخایر عضلات، چربی می‌سوزانند. یک رژیم غذایی ایده‌آل حاوی 50 تا 55 درصد کربوهیدرات، 20 تا 25 درصد پروتئین و 25 درصد چربی است. کربوهیدرات‌ها پس از جذب، انرژی تولید می‌کنند.

عوارض کم خوابی و بیدار ماندن در شب

 این متن را برای کسانی که سلامتیشان برایتان مهم است بفرستید. 

ساعت 11 شب بدنمان در چه وضعی است؟؟؟ 12 شب یا 3 نیمه شب چطور؟؟؟ 

برای سالم زیستن، باید خواب راحت و آرامی داشته باشیم. به موارد زیر دقت کنید تا اهمیت خوابیدن برای شما روشن گردد: 

ساعت 9 تا 11 شب: زمانی است برای از بین بردن مواد سمی و غیر ضروری که این عملیات توسط آنتی اکسیدان ها انجام می شود. در این ساعت بهتر است بدن در حال آرامش باشد. در غیر این صورت اثر منفی بر روی سلامتی خود گذاشته اید. 

ساعت 11 تا 1 شب: عملیات از بین بردن مواد سمی در کبد ادامه دارد و شما باید در خواب عمیق باشید.  ساعت 1 تا 3 نیمه شب: عملیات سم زدایی در کیسه صفرا ، در طی یک خواب عمیق به طور مناسب انجام می شود. 

ساعت 3 تا 5 صبح: عملیات از بین بردن مواد سمی در ریه اتفاق می افتد. بعضی مواقع دیده شده که افراد در این زمان، سرفه شدید یا عطسه می کنند. 

ساعت 5 تا 7 صبح: این عملیات در روده بزرگ صورت می گیرد، لذا می توانید آن را دفع کنید. 

ساعت 7 تا 9 صبح: جذب مواد مغذی صورت می گیرد، پس بهتر است صبحانه بخورید.

افرادی که بیمار می باشند، بهتر است صبحانه را در ساعت 6 و 30 دقیقه میل کنند.

کسانی که می خواهند تناسب اندام داشته باشند، بهترین ساعت صرف صبحانه برای آنها، ساعت 7 و 30 دقیقه می باشد و کسانی که اصلا صبحانه نمی خورند، بهتر است عادت خود را تغییر دهند و در ساعت 9 تا 10 صبح صبحانه بخورند.

دیر خوابیدن و دیر بلند شدن از خواب، باعث می شود مواد سمی از بدن دفع نشوند. از نصفه های شب تا ساعت 4 صبح، مغز استخوان عملیات خون سازی را انجام می دهد. در ایام تعطیل، بسیاری افراد تا دیر وقت بیدار می مانند و بعد از اتمام تعطیلات، با خستگی به سر کار می روند، چون اعمال بدنشان دچار سردرگمی شده است و نمی داند چه باید انجام دهد. 

پس همیشه، زود بخوابید و خواب آرامی داشته باشید .

عوارضی که نوشابه گازدار بدنبال دارد

امـروزه مصرف نوشابه هاي گازدار بطور فزاينده ميان مـردم باب گرديده است. اما آيـا مـصـرف كنـنـدگان از مـضرات اين نوشابه هاي رنگارنگ با خبرند؟ پيـش از آن كـه جـــرعه اي ديـگر از نـوشـابـه خـود را بــنوشيد بهتر است اين مـقاله را مطالعه نماييد:

پــژوهشگران مضرات مصرف نوشابه هاي گازدار را چـنـيـن برميشمارند:

1- پـوسيدگي دندانها: تمام نوشابه هاي گازدار خاصيت اســيدي داشته و سبب فرسايش ميناي دندانها ميگردند. همچنين ميزان قند بالاي اين گـونه مـحــصولات پوسيدگي دندانها را تسريع ميكنند.

2- چاقي: نوشابه هاي گازدار عمدتا از آب تصفيه شده، افزودنيهاي مصنوعي و شكر تصفيه شده تهيه ميگردند. بنابراين فاقد هرگونه ارزش تغذيه اي بوده و تنها به خاطر ميزان قند بالايشان داراي كالري زيادي ميباشند كه سبب چاقي در فرد مصرف كننده ميگردند. در نوشابه هاي رژيمي نيز جاي شكر معمولي از آسپارتام استفاده ميكنند كه در ضمن آنكه يك ماده اشتها آور ميباشد براي سلامتي نيز مضر بوده و مصـرف آن ميگرن، سرگيجه و كاهش توان حافظه را بدنبال دارد.

3- سوء تغذيه: افرادي كه به مصرف نوشابه هاي گازدار اعتياد دارند و از طرفي كه اين محصولات موجب كاهش اشتها ميگردند بنابراين فرد معتاد تنها به مصرف نوشابه هاي گازدار روي آورده و دچار سوء تغذيه ميگردند.هنگامي كه شما در بطري يك نوشابه گازدار را ميگشاييد بلافاصله حبابها و گازهاي موجود در آن به بيرون جهيده وظاهر ميگردند.گاز اينگونه محصولات بسبب وجود اسيد فسفريك و دي اكسيد كربن در تركيباتشان ميباشد كه سبب اسيدي گشتن اينگونه محصولات نيز ميگردند.PH نوشابه هاي گازدار بين 2.5 تا 3.5 ميباشد كه موجب پديد آمدن محيطي اسيدي در معده ميگردند. در كل مسير سيستم گوارش تنها معده قادر به مقاومت در برابر چنين محيط اسيدي ميباشد. اما در ديگر اعضاي سيستم گوارش بدن مانند دهان، گلو و مري در پي مصرف نوشابه هاي گازدار محيط اسيدي ناهنجاري ايجاد ميگردد. چراكه مخاط دهان، گلو و مري بسيار در برابر اسيد حساس و آسيب پذير ميباشند. اسيد فسفريك موجود در اين نوشابه ها نيز با رقابت با اسيد هيدروكلريك معده عملكرد صحيح معده را تحت تاثير قرار ميدهد. هنگامي كه معده ناكارآمد ميگردد غذاي مصرفي گوارش نيافته باقي مانده و سبب سوء هاضمه و نفخ ميگردد. افرادي كه از زخم معده و سوزش سر سينه رنج ميبرند بايد از مصرف نوشابه هاي گازدار جدا خودداري كنند.

4- تاثير بروي كليه ها: هنگامي كه ميزان اسيد فسفريك خون افزايش مي يابد كليه ها قادر بدفع سريع آن نميباشند بنابراين فشار مضاعفي بروي كليه ها تحميل ميگردد. مصرف نوشابه هاي گازدار سبب ميگردد تا كلسيم از استخوانها برداشته شده و درون خون جريان يابد اين امر موجب رسوب كلسيم اضافي در كليه ها گرديده كه در نهايت منجر به سنگ كليه ميگردد.

5- تاثير بروي پوست: خون اسيدي بروي عملكرد گلوتايتون تاثير ميگذراد. گلوتايتون يك آنزيم با خاصيت آنتي اكسيداني ميباشد. علاوه بر آن نوشابه هاي گازدار فاقد هرگونه مواد معدني و ويتامين ميباشند. افرادي كه نوشابه مصرف ميكنند معمولا مصرف آب ميوه، شير و حتي آب را كاهش ميدهند و بدن خود را از ويتامينها و مواد معدني كه براي سلامتي پوست ضروري ميباشند محروم ميسازند. بنابراين پوستشان بيشتر دچار چين و چروك ميگردد.

6- تاثير بروي استخوانها: اسيد فسفريك موجود در نوشابه هاي گازدار ماده اي بسيار سمي ميباشد. در صنعت از اسيد فسفريك بعنوان سختي گير آب استفاده ميگردد. به اين طريق كه اسيد فسفريك سبب زدودن كلسيم و منيزيوم از آب سخت ميگردد. اسيد فسفريك در بدن نيز داراي عملكرد مشابهي ميباشد. يعني يون كلسيم را از استخوانها بر داشته و پوكي استخوانها را سبب ميگردد.

7- تاثير كافئين: به نوشابه هاي گازدار عمدا كافئين افزوده ميگردد تا ايجاد اعتياد و وابستگي در مصرف كنندگان خود كنند. كافئين موجود در نوشابه هاي گازدار با سرعت بيشتري نسبت به ديگر نوشيدنيهاي حاوي كافئين مانند قهوه و چاي جذب بدن ميگردد. كافئين سبب برهم خوردن نظم خواب گرديده، علايم پيش از قاعدگي را تشديد كرده و سبب كم آبي در بدن ميگردد.

منبع: آموزش

روش برطرف كردن بوي بد دهان

برای کاهش بوی بد دهان بهتر است علاوه بر دندان‌ها، سقف دهان، لثه و پرزهای روی زبان نیز شسته شود. 

دکتر همایون فراست در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بوی بد دهان ممکن است به دلیل عفونت‌های لثه و یا پوسیدگی‌های مربوط به دندان و روکش آن باشد و حتی ممکن است بیماری‌های مربوط به حفره دهان و معده باعث بدبویی دهان شود.

این جراح و دندانپزشک در خصوص درمان بیماری‌های دهان و دندان و کاهش بوی بد دهان، گفت: با جرم‌گیری، جراحی لثه، از بین بردن عفونت‌ها و تعویض روکش‌های دندان می‌توان عوامل بوی بد را از بین برد،‌ اما وقتی بوی بد به دلیل بیماری‌های دندانی نباشد و مربوط به حفره دهان باشد باید افراد با پزشک داخلی مشورت کنند. 

وی راهکارهایی را برای ارتقای بهداشت دهان و دندان موثر دانست و گفت: مسواک کامل دندان، سقف دهان، سطح روی زبان، از بین بردن پلاک‌های میکروبی پرزهای زبان و همچنین شستشوی کامل لثه می‌تواند سطح بهداشت دهان را بالا ببرد.

فراست به تغذیه مناسب به عنوان عاملی برای کاهش بوی بد دهان اشاره کرد و افزود: در افراد روزه‌دار، خوردن وعده سحری و رعایت بهداشت دهان پس از صرف غذا، آلودگی‌ها در دهان را از بین می برد و از به وجود آمدن بوهای نامطبوع جلوگیری می‌کند. 

این جراح و دندانپزشک در رابطه با نحوه شست و شوی دهان گفت: افراد از مسواک‌هایی استفاده کنند که علاوه بر دندان، لثه، سقف و پرز زبان را نیز پاک کند. همچنین از نخ دندان برای تمیز کردن آلودگی‌های کوچک بین دندان‌ها استفاده کنند. 

وی به مصرف دهان‌شویه پس از هر بار استفاده از مسواک اشاره کرد و به نقش آن برای مقاومت، سفیدی و همچنین پاکیزگی بیشتر دندان تاکید کرد. 

منبع: كنجكاو

دیابتی ها از مصرف غذاهای سرخ شده بپرهیزند

مدیرگروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد ضمن بیان این مطلب گفت: بطور کلی برای یک شخص سالم توصیه می شود حتی المقدور از غذای سرخ کردنی کمتر استفاده کندچرا که این مهم می تواند مقدار یا از خواص آن غذا را در اثر حرارت بالای سرخ کردن از بین ببرد و علاوه بر آن روغن اضافی نیز دریافت شود که خود می‌تواند انرژی های موجود در غذا را بالا ببرد و در عین حال بسته به نوع روغن می تواند مشکلات قلبی و عروقی را نیز به همراه آورد و یا منجر به افزایش تری گلیسیرید و کلسترول خون شود.

1257326 289 دیابتی ها از مصرف غذاهای سرخ شده بپرهيزند

یوسف نقیایی برای دیابتی ها توصیه کرد: با توجه به این که مکانیسم های هضم و جذب چربی ها در آنها نسبت به افراد سالم مختل شده است باید بیشتر مراقب دریافت میزان روغن یا چربی خود باشند.
وی با تاکید براین مطلب که دیابتی ها قبل از گرسنگی غذا بخورد و قبل از سیری دست از غذا بکشند گفت:  این مهم با  داشتن برنامه غذایی منظم میسر می شود.
این کارشناس تغذیه یادآورشد: یک فرد دیابتی باید حدود ساعت گرسنگی خود را در طول روز ثبت نماید و طبق آن تعداد وعده های غذایی را قبل از آن ساعت مصرف کند.
نقیایی توصیه کرد: دیابتی ها تا حد ممکن ساعات مصرف وعده های خودرا ثابت نگه دارند که به این ترتیب پس از چند روز فرد می تواند متابولیسم بدن خود را تنظیم کند و در نهایت گرسنگی یا افت قند خون پیش نخواهد آمد.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان ساخت: این افراد در صورتی که در مقدار مصرف رعایت کند افزایش قند خون نیز نخواهد داشت البته باید توجه داشت که مقدار و زمان مصرف دارو یا انسولین می تواند بر ساعت و مقدار غذای شخص اثر بگذارد.
 مصرف قارچ در دیابتی ها بلامانع است/ قارچ تقویت کننده استخوان‌ها
بنابر این گزارش کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص مود تشکیل دهنده قارچ عنوان کرد: قارچ دارای ویتامین‌های B۲، B۱، B۱۲، B۶ و C است که برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و چشـم و بافتـهای بدن، تشکیل اسیــدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها، درمان کم‌خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارد.
علی اکبر کمالی اردکانی ادامه داد: در صورت استفاده از روش‌های صحیح پخت‌، فریز و خشک کردن خواص تمام این ویتامین‌ها حفظ می‌ شود.
این کارشناس با تاکید بر این که قارچ برای افراد دیابتی مفید است، اضافه کرد: از آنجایی که قارچ هیچگونه ماده قندى ندارد برای دیابتی ها مضر نیست همچنین قارچ براى افراد مبتلا به یبوست مفید است زیرا سلولوزهاى آن به رفع یبوست آنان کمک مى کند.
کمالی با بیان این که قارچ استخوان‌ها را تقویت می‌کند، عنوان کرد: قارچ خستگی را رفع می‌کند و کمبود ویتامین د را جبران می‌کند.
وی افزود: ببیوتین موجود در قارچ به سوخت و ساز بدن کمک می کند و انرژی را آماده نگه می‌دارد، از طرف دیگر اسید فولیک موجود در قارچ در سوخت و ساز پروتئین و مواد اصلی ژن‌ها نقش مهمی را بازی می‌کند.
این کارشناس صنایع غذایی ضمن تاکید بر این که  قارچ را بایستی فقط بصورت پخته میل کرد تصریح کرد: چرا که قارچ‌ها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر پختن از بین می‌روند، ولی قارچ‌هایی را که در واحدهای صنعتی تولید می‌شوند، می‌توان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.
منبع :vista.ir

فوايد ماءالشعير براي بدن انسان


ماءالشعیر یکی از نوشیدنی‌های معمول است که از جوانه «جو» حاصل می‌شود و در رفع تشنگی مؤثر است.

هر ۱۰۰ سی سی ماءالشعیر معمولی حدود ۲۵ کالری انرژی دارد.

ویتامین‌ها گروه B محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی ماءالشعیر در حین جوشش می‌شوند که در سنتز میانجی‌های عصبی نقش مهمی دارند، باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر می‌شوند.

ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه B و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری برای خانم‌ها دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی مؤثر است.

ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب، مؤثر است و به دفع سنگ‌های کلیوی کمک می‌کند. ماءالشعیر در تأمین آب و الکترولیت‌های بدن مؤثر است همچنین ماءالشعیر از استحصال دانه‌های جو به دست می‌آید و علاوه بر جو از آب رازک و سایر افزودنی‌های مجاز خوراکی در آن به کار می‌رود.

ماءالشعیر دارای چند نوع ترکیب مختلف از جمله ساکارز، گلوکز، مالتوز و ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، اسیدهای آلی، انواع آمینواسیدها، املاح، اسید نوکلئیک و آب گازدار است.

مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک می باشد. رازک همچنین خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد که به پایداری ماءالشعیر کمک می‌کند.

عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول می باشد که در رفع التهاب روده، یبوست ، فتق معده بسیار موثر است.

فیبرها اثرات زیادی در بدن دارند، از قبیل باعث تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و بعضی انواع سرطان می گردند.

ماءالشعیر غنی از فلاوونوئیدها، کاروتنوئیدها و آنتوسیانین‌ها می باشد که در بهبود عملکرد خون‌رسانی قلب و کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیه‌ها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطان‌ها، سکته‌های قلبی و مغزی بسیار مؤثر می باشند.

زیاده‌روی در مصرف ماءالشعیر، به علت داشتن قند و گازCO2 برای سلامتی مضرّ است، زیرا قند و اسید موجود در آن باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. قند باعث ایجاد کالری اضافی و چاقی می‌شود.

منبع: مشرق نيوز

خواص کشمش يا انگور خشک شده

انگور خشک شده که همه به نام کشمش مي شناسند، قرن ها پيش به وجود آمده است... کشمش در ايران و مصر در 2000 سال قبل از ميلاد، توليد شده بود.  

1- کشمش، ميوه خشک مغذي است و مانند ديگر خشکبارها در تمام سال يافت مي شود. يک غذاي پر انرژي، کم چرب و کم سديم مي باشد. بنابراين براي افرادي که رژيم هاي کم سديم را بايد رعايت کنند، خوردن کشمش بسيار مفيد مي باشد.
   
2- کشمش داراي خاصيت آنتي اکسيداني مي باشد و از تخريب سلولي جلوگيري مي کند.
   
3- کشمش براي سلامت استخوان ها و جلوگيري از پوکي استخوان نقش مهمي را بر عهده دارد، به همين دليل مصرف آن براي زنان قبل از يائسگي بسيار مفيد است..

4- منبع خوب ويتامين  D   و هورمون استروژن مي باشد.
 

ادامه نوشته

درمورد غذاهای مقوی اشتباه نکنید

  همه ما ممکن است گاهی حین پخت وپز، مرتکب اشتباه شویم؛

اشتباهاتی که محصول باورهای غلط خودمان اند. با این گفتگو همراه شوید تا در کنار دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با معنی اصلی مقوی بودن غذا و اشتباهات رایجمان در این خصوص آشنا شوید...

▪ آقای دکتر! وقتی حرف از مقوی بودن یک غذا به میان می آید، هر کسی یک برداشتی از آن دارد. شما به عنوان یک متخصص تغذیه، به چه غذایی و با چه خصوصیاتی، مقوی می گویید؟

 ـ ببینید؛ مقوی بودن یک واژه عام است که می توان از آن تعابیر مختلفی را استنتاج کرد. گاهی مقوی بودن را در پرکالری بودن می دانیم، گاهی در پرپروتئین بودن و گاهی در داشتن ویتامین و مواد معدنی. همه این موارد، می توانند فرد را تقویت کنند. ولی ما چه موقع احتیاج به تقویت داریم؟ افراد مختلف، متفاوتند. برخی، کالری دریافتی شان کم است و لاغرند. تقویت در مورد آنها، رساندن کالری بیشتر از طریق غذاست. برخی دچار کم خونی فقرآهن هستند. تقویت برای این افراد رساندن آهن به آنهاست و... خلاصه، مقوی بودن تعریف بسیار وسیعی دارد. در گذشته، معمولا مقوی را به معنی پرکالری و چرب می دانستند. رژیم هایی که چربی بالا و حجم کالری زیادی داشتند، تحت عنوان رژیم های مقوی شناخته می شدند و اصولا بشر همیشه یک ترس تاریخی از گرسنگی داشته و همیشه به این فکر بوده که مبادا گرسنه بماند و به دریافت کالری و سیر شدن شکم بیشتر فکر می کرده است. امروزه با شناخت بیشتر نسبت به علم تغذیه و آشنایی با مغذی ها و ریزمغذی ها، معنی مقوی بودن کمی تغییر کرده است. مقوی کردن غذا امروزه به معنی استفاده متناسب و هم زمان از گروه های مختلف غذایی است. وقتی برخی غذاها توام با هم مصرف می شوند، همدیگر را تکمیل می کنند و تمام مواد موردنیاز به بدن می رسد.

جهت خواندن ادامه ی این متن به ادامه مطلب مراجعه کنید

ادامه نوشته

گزيده هايي از خواص دارچين

* يك دونات دارچين بخوريد تا با آرامش كامل همه چيز را زيبا ببينيد.
* دارچين به اصطلاح نوعي واليوم گياهي خوانده مي شود كه داراي اثر آرام كننده و شادكننده اي است
و در مقايسه با داروهاي آرام بخش تاثيرپذيري آن دوچندان است.
* دارچين همچنين رمز جواني نيز خوانده مي شود، چرا كه مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگاه مي دارد
* دارچين كليه را گرم مي كند و ضعف كمر و پاها را از بين مي برد و كم خوني را درمان مي كند.
* دارچين بهترين دارو براي دردهاي عضلاني است و به تازگي در آمريكاي شمالي و كانادا
كرم هايي به بازار آمده كه داراي دارچين است و براي رفع درد به كار مي رود.
* اثر مهم ديگر دارچين پايين آوردن تب است و حتي امروزه
دارچين را به صورت قرص و كپسول درآورده اند كه به عنوان تب بر، به كار مي رود.
* شما مي توانيد به آساني با نوشيدن يك فنجان چاي دارچين تب را به سرعت پايين بياوريد.
* دارچين رگها را باز مي كند و اثر خوبي در گردش خون دارد.
* دارچين خاصيت عجيب ديگري دارد و آن قوي كردن مصونيت بدن در مقابل امراض است و
حتي مي توان گفت كه اثر پنيسيلين و پادزيست (آنتيبيوتيك) را به مقدار زيادي دارا است.
* اگر حس كرديد كه ضعيف شده ايد و ممكن است مريض شويد، چاي دارچين را فراموش نكنيد
و حتي اگر سرما خورده ايد يا ضعف شديد داريد چاي دارچين بهترين دارو است.
* يكي از دانشمندان انگليسي در كتابي كه قرن نهم تاليف كرد ادعا كرده است كه
دارچين، معده را تميز و آرام و قوي مي كند. بنابراين اگرناراحتي معده داريد حتما از دارچين استفاده كنيد،
دارچين با همه خواصي که دارد، طعم بسيارخوبي دارد.
حتي اگر چاي معمولي مي نوشيد آن را با يك قطعه پوست دارچين به هم بزنيد كه طعم آن را بهتر كند.
* بي دليل نيست كه در گذشته سلماني ها كه در حقيقت دكترهاي طب قديم بودند
به مشتريهای خود چاي دارچين مي دادند.
 

جهت خواندن ادامه اين مقاله به ادامه مطلب مراجعه كنيد.

ادامه نوشته

قلیان‌ بسیار زیانبارتر از سیگار

یک گزارش جدید علمی حاکی از آن است که یک بار قلیان کشیدن به اندازه 15 تا 52 سیگار مونوکسید‌کربن و به اندازه 72 تا 102 سیگار قطران وارد بدن می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه گزارش آزمایشگاه ملی فرانسه که سازمان ضددخانیات فرانسه (oft) به ان استناد کرده است، به گفته این سازمان ثابت می‌کند:‌ "قلیان یک منبع عمده آلودگی هوا در جاهای سرپوشیده و دربسته است."

رئیس Oft برتران دوتزنبرگ در این باره می‌گوید: "اگر این داده‌ها را با سیگار کشیدن منظم مورد مقایسه قرار دهیم، یک بار قلیان کشیدن به طور متوسط با 70 بار سیگار کشیدن معادل است."

در آزمون‌های انجام شده بوسیله آزمایشگاه ملی فرانسه (lne) سه پارامتر در تجزیه و تحلیل دود سیگار مورد اندازه‌‌گیری قرار گرفت:‌ مقدار قطران، نیکوتین و مونوکسیدکربن.

قلیان‌کش‌خانه‌ها در فرانسه از دولت این کشور درخواست کرده‌اند آنها را از شمول قانون منع استعمال دخانیات در کافه‌ها و رستوران‌ها که از اول ژانویه سال آینده میلادی به اجرا در می‌آید، خارج کند، مانند کار مشابهی که در ایالت کبک کانادا در مورد این محل‌ها به دلایلی فرهنگی در سال قبل انجام شد.

چایخانه‌هایی که قلیان‌های آبی سبک شرقی با تنباکو و میوه‌های معطر در اختیار مشتریان قرار می‌دهند از سال 2000 در فرانسه بسیار محبوب شده‌اند و اغلب جامعه با تبار آفریقای شمالی این کشور به آنها رفت و آمد دارند.

بر اساس آمار صنف قلیان‌‌خانه‌داران حدود 200 چایخانه دارای قلیان که نیمی از آنها در پاریس هستند، هر سال به حدود یک میلیون نفر سرویس می‌دهند.

چيپس و پفك چه ضرر هايي دارند؟

نمك زیاد، رنگ و افزودنی های خوراكی موجود در چیپس و پفك، ذائقه كودكان را به شوری یا بیش خواری هدایت می كند.

مصرف چیپس و پفك براي كودكان :

این مواد، كودكان را بي اشتها  کرده و آنها را برای تامین غذاهای روزمره دچار مشكل می کنند و نیازهای رشدی آنها را تحت الشعاع قرار می دهند. وی با تاكید بر عدم كنترل این نوع تولیدات تصریح كرد: اغلب روغن هایی كه برای تهیه چیپس به كار می رود، احتمال دارد بارها و بارها بجوشد و در آن تركیبات سمی ایجاد شود كه می تواند تاثیر بسیار بدی بر سلامت جسمی و رشد كودكان داشته باشد.




                           جهت خواندن ادامه اين بحث به ادامه مطلب مراجعه كنيد.
ادامه نوشته

22 عادت كه دندان ها را خراب ميكند

 1- جويدن يخ

یخ ماده‌ای بدون قند است و ممکن است فکر کنید برای دندان ضرری ندارد؛ اما جویدن یخ می‌تواند باعث شکستن و یا از بین رفتن قسمتی از مینای دندان شود؛ اگر یخ را سفت بجوید، باعث تحریک بافت نرم داخل دندان و بروز حساسیت و درد دندان می‌شود.   خوردن غذاهای داغ و یا غذاهای سرد ممکن است درد دندان را شدت بخشند؛ بهتر است به جای جویدن یخ، آدامس بدون قند بجوید.

2- نوشابه گازدار

   فقط شیرینی مسبب خرابی دندان نیست‌؛ اگر یک لیوان نوشابه گازدار بنوشید، بیشتر از 11 قاشق چایخوری قند مصرف کرده‌اید؛ همچنین نوشابه‌ها حاوی اسید فسفریک و اسید سیتریک است که این دو اسید، باعث از بین رفتن مینای دندان‌ها می‌شوند.  نوشابه‌های رژیمی هر چند بدون قند هستند، ولی مقدار زیادی شیرین کننده مصنوعی دارند که این شیرین کننده‌ها، دارای اسید هستند و برای دندان‌ها مضرند.

 

3- کشیدن سیگار

سیگار و دیگر محصولات دخانی، لکه‌هایی را بر روی دندان‌ها به جای می‌گذارند و موجب بیماری‌های لثه و افتادن دندان‌ها می‌شوند؛ تنباکوی موجود در دخانیات، موجب سرطان دهان، لب و زبان نیز می‌شود.


براي خواندن ادامه ي اين بحث به ادامه ي مطلب مراجعه كنيد.

ادامه نوشته

5 ماده‌ غذایی که از چین و چروک جلوگیری می‌کند

کیوی و توت‌فرنگی

 با خوردن توت‌فرنگی و کیوی که سرشار از ویتامین C هستند، از بروز چین و چروک جلوگیری کرده و کلاژن پوستتان را تقویت کنید.  ویتامین C فقط برای سرماخوردگی خوب نیست! در یک تحقیق مشخص شد که موادغذایی سرشار از ویتامین C با کاهش چین و چروک و خشکی پوست همراه است. ویتامین C همچنین التهاب پوست را از بین برده و به کاهش پف زیر چشم‌ها کمک می‌کند. از آنجا که کیوی یکی دیگر از منابع آنتی‌اکسیدانه است، می‌تواند رادیکال‌های آزاد که موجب التهاب، آسیب رسیدن به سلول‌ها، سرطان و بیماری‌های قلبی می‌شود را خنثی کند.


جهت خواندن ادامه اين بحث به به ادامه مطلب مراجعه كنيد.

ادامه نوشته

خوردنی‌هایی برای حفظ جوانی و طول عمر

دانشمندان معتقدند مصرف خوردنی‌های زیر مانند معجزه‌ای برای حفظ جوانی و طول عمر عمل می‌كند:

کاکائو


کاکائوی سیاه:

تحقیقات نشان داده است كه كاكائو عملكرد رگ هاي خوني را تسهیل كرده و ضمن سالم نگه داشتن قلب ، از بیماری‌هایی مانند ديابت نوع 2، فشار خون بالا و بیماری‌های كلیوی پیشگیری می‌كند.

 

تمشک

تمشك سیاه:

آنتي اكسيدان‌های موجود در این میوه نه تنها خاصیت ضد سرطانی دارند، بلكه از تخریب سلول‌ها بر اثر آزاد شدن رادیكال های آزاد جلوگیری می‌كنند و به این ترتیب موجب افزایش طول عمر می‌شوند.

 

 


جهت خواندن ادامه ي اين بحث به ادامه ي مطلب مراجعه كنيد.


ادامه نوشته

مصرف سیر و مبارزه با مسمومیت‌های غذایی

مصرف سیر و مبارزه با مسمومیت‌های غذایی 

سیر حاوی ترکیباتی است که می‌تواند در کاهش مسمومیت‌های غذایی ناشی از کمپیلو باکتر مؤثر واقع شود. 

به نقل از مجله شیمی درمانی محققان دانشگاه واشنگتن دریافتند که وجود ترکیبی در سیر به نام سولفید دیالیل می‌تواند با معروفترین مسمومیت‌های غذایی ایجاد شده توسط کمپیلوباکتر مبارزه کند.
براساس این گزارش تأثیر سولفید دیالیل صدها بار بیشتر از اثرات دو آنتی‌بیوتیک رایج مورد استفاده به نام اریترومایسین و سیپروفلوگزاسین در درمان بیماری‌های عفونی حاصل از کمپیلو باکتر می‌باشد. نتایج حاصل از این گزارش حاکی است که این ترکیب به راحتی می‌تواند در بیو فیلم حفاظتی نفوذ کند و فعالیت سلول‌های باکتریایی در ایجاد بیماری را متوقف کند.
براساس این گزارش دانشمندان افزودند: کمپلیو باکتری یکی از شایع‌ترین میکروارگانیسم در بروز بیماری‌های عفونی روده است و علائمی مانند تب، اسهال و شکم درد دارد و در سطح وسیع‌تر می‌تواند باعث ایجاد یک اختلال فلجی نادر موسوم به سندروم گیلین باره شود.
گفتنی است: این کشف، پیشرفتی مهم برای درمان بیماری‌های عفونی ناشی از گوشت‌های خام و نیم پز و مواد غذایی آماده می‌باشد و گام مهمی در توسعه به کار بردن مواد طبیعی در درمان بیماری‌هایی از این قبیل است.

اين مطلب توسط سركار خانم زمانيان مدير وبلاگ علوم پايه براي ما ايميل شده است از شما دعوت ميشود به وبلاگ مفيد ايشان مراجعه كنيد.

كانون علمي دانشكده علوم پايه


حساسیت های غذایی و مشکلات آن

حساسیت های غذایی و مشکلات آن

آلرژی به موادغذایی در پی واکنش سیستم ایمنی بدن به موادغذایی مختلف رخ می دهد
6 تا 8 درصد از کودکان زیر 5 سال دچار حساسیت غذایی می شوند و 3 تا 4 درصد از بزرگسالان هم تحت تاثیر این مشکل قرار می گیرند در حالی که راه درمانی وجود ندارد. بعضی از کودکان زودتر از بزرگسالان حساسیت های غذایی شان درمان می شود.
عوامل مختلفی موجب ایجاد آلرژی غذایی در افراد می شود که یکی از آنها سابقه خانوادگی است . اگر در خانواده شما سابقه کهیر، آسم و نفس تنگی وجود دارد این مشکل ممکن است برای شما هم وجود داشته باشد.
براي خواندن ادامه ي اين مطالب به ادامه ي مطلب مراجعه كنيد...

اين مطلب توسط سركار خانم زمانيان مدير وبلاگ علوم پايه براي ما ايميل شده است
از شما دعوت ميشود به وبلاگ مفيد ايشان سري بزنيد:
http://www.elmiolumpaye.blogfa.com/
ادامه نوشته

مبتلايان به بي خوابي در معرض افزايش فشار خون


نتايج تحقيقات جديد در آمريکا نشان مي دهد که مبتلايان به بي خوابي در معرض افزايش فشار خون قرار دارند.به گزارش فارس محققان دريافتند، مبتلايان به اختلالات و مشکلات خواب به برخي از بيماري ها مبتلا مي شوند که افزايش فشار خون از جمله اين بيماري هاست.هر اندازه زمان به خواب رفتن طول بکشد و دفعات بيدارشدن از خواب زياد شود، به همان اندازه علايم بيماري فشار خون شديدتر و خطرناک تر خواهد بود.بي خوابي يک علامت است که فرد به طور مستمر به خواب نمي رود. به عبارت ديگر مشکل اين افراد در به خواب رفتن، بيدارشدن مکرر در طول شب همراه با ناتواني، بيدارشدن زود در صبح همراه است .


منبع: خراسان نيوز


خواص گوجه فرنگی و خیار

خواص گوجه فرنگی و خیار

آشنایی با خواص خیار و گوه فرنگی

  ویتامین C یک آنتی اکسیدان فوق العاده است که به مبارزه در مقابل رادیکال های آزاد که عامل پیری هستند، کمک می‌کند. و این مواد غذایی فواید قابل توجه دیگری هم دارند.

یک گوجه فرنگی متوسط نیمی از نیاز روزانۀ بدن ما به ویتامین C را تأمین می‌کند. 100 گرم خیار، 10% دیگر به این میزان می‌افزاید.

به خاطر داشته باشید: اگر پوست خیار را بکنید، 50% از ویتامین های درون آن را از دست خواهید داد، و این اقعآً حیف است! گوجه فرنگی  و خیار منابع مناسبی برای تأمین پتاسیم، منیزیم، روی، فسفر، آهن و مس هستند که باعث تعادل بدن ما می‌شوند و ریز مغذی های مورد نیاز بدن، برای سرحال و سلامت بودن را تأمین می‌کنند.

براي خواندن ادامه ي اين بحث به ادامه ي مطلب مراجعه كنيد


ادامه نوشته

علائم بیماری تب كريمه ي كنگو


علائم بیماری تب كريمه ي كنگو


دوره کمون بیماری به طور متوسط چهار روز و حداکثر دوازده روز می‌باشد. معمولاً تا روز چهارم علائم غیر خونریزی مانند تب، سردرد، احساس سرما، خستگی درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده می‌باشد. علائم خونریزی از روز چهارم شروع می‌شود که به صورت پتشی در مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه‌ها، بینی، معده، روده ورحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها ظاهر می‌شود. مرگ بیمار ناشی از شوک، کم خونی خونریزی شدید ریوی، عفونت منتشر و اختلال انعقادی داخل عروقی پیش رونده‌است.

لازم به ذكر است كه:

اين بيماري به شهر تهران هم رسيد و قبل از ان در شهر هاي شمال شرقي ايران بوده

خواص گياه كندر

خواص گياه كندر

صمغ درخت خاردار با ارتفاع تقریبی 2 متر است که در نواحی نسبتا گرم زمین رشد می کند.بهترین نوع کندر، کندری است که خالص و تازه و نرم باید، ظاهرش سفید

و خیلی زود شکسته نشود و وقتی آن رو می شکنیم داخلش یک حالت چسبنده وزرد و طلائی رنگ باشد، و اگر باز هم نتوانستید با این خواص کندر خوب و خالص را شناسایی کنید، می توانید با بردن کبریت یا فندک به داخل مغازه ی عطاری کمی از آن را آتش بزنید، اگر خوب سوخت یعنی اینکه کندر خالصی است، ولی اگر آن هنگام آتش زدن، به خوبی نسوخت و فقط دود کرد،

می توان گفت که کندر واقعی نیست و صمغ صنوبر است که فقط هنگام آتش زدن دود می کند،و ازلحاظ ساختاری و درمانی هیچ شباهتی به کندر مرغوب و خالص ندارد. کندر ترکیبی از صمغ عربی است که هیچ گاه نمی سوزد، طبیعت کندر گرم و خشک است اگر آدمی هستید که بدنتان با گرمی هیچ رابطه ی خوبی ندارد سعی کنید زیاد از آن استفاده نکنید.

خواص کندر :

اگر کندر را آب سرد بخورید، اسهال را بند و استفراغ را قطع می کند.و یکی از مهمترین خواص دیگری که بسیار مفید و جالب توجه بود، این است که براستی مقوی حافظه و مرتفع کننده ی فراموشی و ضعف حافظه است.که براستی تاثیر بسزایی دارد،

جویدنش مانند آدامس لثه را محکم میکند و بوی دهان را میزداید و روایت شده برای حفظ قرآن و قطع ادرار و بلغم از آن بخورند. بعضی وقتها بروی سفیدی چشم نقطه ای سرخ و یا کود رنگ پیدا می شود که آن را طرفه می گویند، اگر دود کندر را به چشم دهند آن را برطرف می کند.

مصرف کندر به خصوص زنان باردار و تأثیر آن بر روی حافظه نوزاد از قدیم الایام مورد تأکید بوده.

با توجه به تحقیقات بر روی بیش از 100 نفر از مادرانی که قبل از زایمان به مدت طولانی (3 الی 4 ماه) از کندر استفاده نموده اند معلوم شد که مصرف بیش از حد آن موجب بیش فعالی کودکان آنها شده اما مادرانی که به مدت 1 ماه یا کمتر از کندر استفاده کرده اند کودکانشان بیش فعال نشده اند و همچنین از هوش بالایی برخوردارند.

عضو فرهنگستان گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: براساس آخرین تحقیقات انجام شده برروی گیاه کندر مشخص شد که این گیاه قابلیت درمان بیماری ناعلاج ام اس(m.s) را دارد.

نحوه استفاده :

بهترین راه مصرف کندر
آنرا کوبیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل کرده و مصرف نمایید.
همچنین میتوانید آنرا در دهان گذاشته و به صورت آدامس از آن استفاده نمایید اما کمی تلخ میباشد.

منبع: medicalschool.blogsky.com

چرا افراد گرسنه بداخلاق می‌شوند؟

 چرا افراد گرسنه بداخلاق می‌شوند؟

اسکن‌های مغزی نشان می‌دهد: گرسنگی و استرس، باعث نوسان هورمون سروتونین در مغز شده، از این رو وقتی افراد گرسنه می‌شوند، احتمال بروز عصبانیت و خشونت در آنها بیشتر است.
هنگامی که افراد دچار استرس می‌شوند و یا به خوبی غذا نمی‌خورند، میزان سروتونین در مغز آنها نوسان می‌یابد. هورمون سروتونین، به تنظیم رفتار افراد کمک می‌کند.
محققان دانشگاه کمبریج بر اساس یافته‌های پژوهشی خود اعلام کردند بالا و پایین رفتن میزان سروتونین، بر روی قسمتی از مغز افراد که میزان عصبانیت را کنترل می‌کند، تاثیر می‌گذارد.
در این پژوهش، محققان به منظور کنترل میزان سروتونین، رژیم غذایی داوطلبان سالم را کنترل کردند.
در ادامه این تحقیق، مغز شرکت کنندگان به وسیله تصویربرداری عملکردی تشدید مغناطیسی “اف.ام.آر.آی” اسکن شد، در حالی که صورت آن‌ها نیز برای ثبت حالات مختلف چهره نظیر عصبانیت، ناراحتی و خشونت، همزمان مورد بررسی قرار گرفت تا مشخص شود چگونه قسمت‌های مختلف مغز با هم در ارتباط و پاسخگویی هستند.
یافته‌های بدست آمده از این پژوهش نشان داد: میزان کم سروتونین باعث ارتباطات ضعیف‌تر از معمول در قسمت‌های مرکزی مغز می‌شود. محققان نتیجه گرفتند وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد، برای مغز سخت‌تر است که واکنش‌های عاطفی به خشم را کنترل کند؛ بنابراین از داوطلبان خواسته شد تا پرسشنامه‌های شخصی را تکمیل کنند تا محققان بتوانند ارزیابی کنند که آیا آن‌ها گرایش خنثی نسبت به خشونت دارند یا خیر.
پژوهشگران دریافتند: افرادی که مستعد خشونت بودند، زمانی که سطح سروتونین در بدن آن‌ها کم بود، میزان ارتباطات ضعیف‌تری بین قسمت‌های مرکزی مغزشان برقرار می‌شود.
دکتر «لوکا یاسامونتی» همکار اول نویسنده این پژوهش اظهار امیدواری کرد که پژوهش‌های ما به تشخیص‌های بهبود یافته و همچنین درمان‌های بهتر برای این موارد کمک کند.

مرگبارترین بیماری‌های جهان

تب زرد یک بیماری با نشانه هایی مثل تب و لرز ، اسهال و استفراغ ، کمبود ضربان قلب و در نهایت مرگ بیمار است.

بیماری ها ی واگیردار در دوره های مختلف از زندگی بشر همیشه خطرناک بوده و انسان های زیادی را به کام مرگ فرستاده اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، بیماری های واگیردار در دوره های مختلف از زندگی بشر همیشه خطرناک بوده و انسان های زیادی را به کام مرگ فرستاده اند. این بیماری ها گاهی به سرعت در بین تعداد زیادی از افراد شیوع پیدا کرده و باعث شده است که افراد زیادی جان خود را از دست بدهند. این بیماری ها در دورانی بر تاریخ بشریت نیز تاثیر گذاشته و باعث تغییر آن شدند. در این مطلب شما را با تعدادی از این بیماری ها و تاثیرات آن بر روی زندگی انسان ها آشنا خواهیم کرد.

تیفوس

تیفوس یک بیماری حاد تبدار ناشی از یک باکتری منتقله از حشرات است. این بیماری دارای سرایت فرد به فرد نیست و از طریق حشرات و موشها منتقل می شود. علائم این بیماری شامل: تب ، لرز ، سر درد و لاغری شدید است . اولین مورد گزارش شده از این بیماری در جریان محاصره قلعه " Moorish Granada " در سال 1489 توسط اسپانیا است. در این نبرد اسپانیایی ها 3000 نفر را بر اثر شلیک دشمن و 17 هزار نفر را بر اثر بیماری تیفوس از دست دادند. این بیماری در طول جنگهای داخلی انگلستان ، و جنگهای ناپلئون در روسیه انسان های زیادی را به کام مرگ فرستاد. بنا بر شاهدت مورخین این بیماری سربازان بیشتری را در مقایسه با آنان که با گلوله های روسی رو به رو شدند به کشتن داد.

ابولا

ابولا (Ebola) گاه به گاه به‌طور مرگباری در میان انسان‌ها و میمون‌ها در آفریقا شایع می‌شود. این ویروس با ایجاد تب شدید و خونریزی بیمار را از پا درمی آورد و خیلی سریع گسترش می‌یابد.در سال ۱۹۷۶ ابولا حدود 300 نفر را مبتلا کرد و با شیوع آن از هر ۱۰ نفر مبتلا به بیماری ۹نفر مردند. بار دیگر در سال ۱۹۹۵ ابولا شایع شد و این بار ۸۰ درصد مبتلایان کشته شدند. این بیماری عمدتا در کشورهای آفریقایی که دارای امکانات مناسب پزشکی نیستند دیده می شود و باعث مرگ و میر و ضعف شدید بسیاری از کشورهای آفریقایی شده است.

مالاریا

این بیماری مرگبار که توسط پشه " آنفلوس" پخش می شود هر ساله به ابتلای 400 میلیون نفر و مرگ میلیون ها نفر در هر سال در جهان می شود. این بیماری یکی از معروفترین بیماری های ناشی از گزش در جهان است و هنوز واکسن و داروی درمانی مطمئنی برای آن وجود ندارد.

آنفلونزای اسپانیایی

شیوع بیماری آنفولانزا در سال 1918 میلادی که به عنوان " آنفولانزای اسپانیایی " شناخته می شود در سال 1918 در قاره اروپا شیوع پیدا کرد. این ویروس از جمله زیر مجموعه های آنفولانزای خوکی بود. نکته جالب در مورد این بیماری این بود که عمده قربانیان این بیماری جوانان و افراد میان سال بودند. این بیماری تا سال 1920 میلادی در نقاط مختلف دنیا شایع بود و بنا بر آمار مختلف بین 20 تا 100 میلیون نفر را به کام مرگ فرستاد.

تب زرد

تب زرد یک بیماری با نشانه هایی مثل تب و لرز ، اسهال و استفراغ ، کمبود ضربان قلب و در نهایت مرگ بیمار است. بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی سالانه چیزی در حدود 30 هزار نفر به علت ابتلا به این بیماری در جهان جان خود را از دست می دهند. یکی از موارد معروف شیوع این بیماری در سال 1793 در سال ایالت پنسیلوانیا آمریکا بوده است که در طول آن 10 هزار نفر تنها در شهر فیلادلفیا جان خود را از دست دادند.

فلج اطفال

فلج اطفال یک بیماری ویروسی واگیردار است. این بیماری به سیستم اعصاب مرکزی بدن انسان حمله کرده و نشانه هایی مثل درد سر ، گردن ، کمر ، تب ، استفراغ و در نهایت فلج و مرگ قربانی دارد. در سال 1952 شیوع بیماری فلج اطفال در ایالات متحده به فلج شدن 20 هزار نفر و مرگ 3 هزار نفر منجر شد. نهایتا پس از این شیوع این بیماری واکسنی برای آن ساخته شده و به ایجاد مصونیت در برابر این بیماری منجر شد.